Weert e.o.
Overig
woensdag02dec2020

Meedoen met de WEERTER IVN NATUURCHALLENGE

De Weerter IVN Natuurchallenge gaat van start. 
Twee keer per week, zullen we  via onze social mediakanalen en op onze website (www.heerlijkweert.nl) de leukste opdrachten delen. Kijk ook naar

faceboek  #WeerterIVNnatuurchallenge.
Doe je ook lekker mee? Dan haal jij met gemak je 120 minuten in de buitenlucht. Goed voor je conditie, je humeur… gewoon ronduit goed voor jou! Elke dinsdag en vrijdag plaatsen we een nieuwe challenge online.

De challenge is een initiatief van @IVNnatuureducatie en @heerlijkweert.

 Challenge 1 #riddlemethis

Ben je er klaar voor? Dan starten we met de eerste Challenge: #riddlemethis ofwel maak je eigen natuurraadsel! Kijk jij bewust om je heen als je buiten rondloopt? Waarschijnlijk vaak niet. Focus je met #riddlemethis daarom eens op details en vormen in de natuur en laat je verwonderen.

Neem je camera of telefoon mee en ga op pad. Loop naar een boom, plant of insect en bekijk het van heel dichtbij. Hoe kan je jouw onderwerp zó op de foto zetten dat het een raadsel is voor anderen wat er precies op de foto staat?

 Wat doet het met je?

Is kijken naar de natuur goed voor je? Zeker weten! Onderzoek heeft bewezen dat de patronen van de natuur onze hersenen meer stimuleren dan patronen uit door mensen gebouwde omgevingen. De stad verveelt en de natuur fascineert. De kroon van een boom, bijvoorbeeld, is voor onze hersenen een prettige puzzel dankzij de variatie van grote en kleine bladeren. Zulke visuele puzzels activeren de gerichte aandacht en wekken fascinatie op. Kijken naar de natuur kietelt onze hersenen op zo’n manier dat het onze vaak rusteloze aandacht vasthoudt en tot rust brengt.