Nestkastenactie i.s.m. Gemeente Weert

De vogelwerkgroep van IVN Weert e.o. organiseert in samenwerking met Gemeente Weert een nestkastenactie voor de inwoners van onze gemeente. 

Het doel van deze actie:
Door middel van deze actie willen we graag de bewoners van de Gemeente Weert enthousiasmeren en kennis laten maken met de vele bijzondere vogels die voorkomen in onze regio. Daarnaast informeren we over het belang van geschikte nestplaatsen voor deze vogels en de hulp die nestkasten daarbij kunnen bieden. Tenslotte betrekken we graag alle geïnteresseerde bewoners bij het vervaardigen en ophangen van nestkasten om zo samen actief bij te dragen aan een ruim aanbod aan nestgelegenheid voor de vogels in onze leefomgeving.

Activiteiten bij deze actie
In het kader van de nestkastenactie zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd. Natuureducatie speelt daarbij een belangrijke rol, vandaar dat de activiteiten veelal bestaan uit een  informatieve presentatie afgestemd op de doelgroep, gevolgd door het maken van nestkasten. 
Hoe? klik aan: 

Voor wie is de actie?
De nestkastenactie wordt georganiseerd voor alle inwoners van de Gemeente Weert. U kunt daarbij individueel of met een groep deelnemen aan de nestkastdagen die worden georganiseerd in het NMC of kiezen voor een educatief programma op maat voor uw doelgroep. De hoeveelheid beschikbare nestkastpakketten is beperkt en op = op.

Kosten:
Deelname aan zowel de nestkastdagen als een educatief programma zijn gratis. Wel verwachten wij dat u zal zorgdragen voor het goed ophangen en schoonmaken van de nestkast die u mee krijgt. 
 

Contactpersoon:
Ontvangt u graag meer informatie of heeft u vragen omtrent dit project? Neem dan contact op met coördinator Jan Aarts: 0622945702 janaarts1948@gmail.com