Startlocatie vogelwandeling Soerendonks Goor gewijzigd.

O.a. in verband met een wegafsluiting tussen Budel en Gastel is de startlocatie van de vogelwandeling gewijzigd. de start is verplaatst naar de parkeerplaats aan het einde van het Kranenveld nabij Soerendonk.

De organisatie zal tot 9.30 uur wachten bij de eerdere parkeerplaats aan de Kluisweg om deelnemers op te vangen die dit bericht niet hebben ontvangen. 
We starten daarom met de wandeling aan het Kranenveld om 9.45 uur
 
Voer voor uw navigatie: Soerendonk, Kranenveld in. 

De water- en moerasvogels staan centraal tijdens deze vogelwandeling. Je kunt vogels als zwanen, eenden, reigers en futen verwachten. Misschien spot je wel een ijsvogel. Op de oever heb je kans de oeverloper, watersnip of waterhoen aan te treffen. In de bomen en struiken vertoeven ook de nodige zangvogels.

Het Soerendonks Goor is een nat natuurgebied ten westen van Soerendonk. Het bestaat uit een grote waterplas en een moerasachtig gebied ernaast.
Het ligt in het brongebied van de Strijper Aa. Een mooi gebied waar watervogels graag vertoeven. In de vogelkijkhut aan de rand van de plas kun je de vogels goed observeren zonder ze te storen.

 

Praktische informatie:

Tip: vergeet de verrekijker niet.
Om 8 uur wordt vanuit het NMC vertrokken vanuit het NMC naar de parkeerplaats aan het Kranenveld
Je kunt ook rechtstreeks naar de parkeerplaats aan het Kranenveld in Soerendonk gaan.

 

 

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Gonnie Feyen

contactpersoon vogelcursus Weert

Ontdek meer over

Deel deze pagina