Extra voorstellingen filmvoorstelling “Onder het maaiveld” in Weert

In samenwerking met Gotcha Cinema heeft de Werkgroep Lezingen van IVN Weert e.o. er voor gezorgd, dat de film Onder ’t Maaiveld in Weert te zien is. De voorstellingen waren te zien op 11 maart en 24 maart in de Gotcha Cinema, Beekstraat 49 in Weert.

In verband met de grote belangstelling zijn er 3 extra voorstellingen gepland.

Deze voorstellingen zijn op:
14 april om 15.30 u.
15 april om 19.00 u.
16 april om 15.30 u.

Over de film:

ONDER HET MAAIVELD
Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien.
De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

 

We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Kijk alvast naar de trailer via de link: https://www.youtube.com/watch?v=cPCG5_G0HYk

Praktische informatie;

De film duurt 1:15 u. zonder pauze

Ticketverkoop: https://www.gotcha-weert.nl/movies/1264/17/onder_het_maaiveld
Kosten € 9,- p.p.

Vanaf 14 april 2023 - 15:30
Waar
Gotcha Cinema
Beekstraat 49
6001 GG Weert
0495 532 002 Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Hans van Schendel

coördinator werkgroep lezingen Weert

Ontdek meer over

Deel deze pagina