Basiscursus "wilde planten"

Het doel van de plantencursus is vooral om op een plezierige manier kennis te maken met de plantenwereld. Je leert over de veelvormigheid van planten en plantendelen en maakt kennis met een aantal plantenfamilies.  Je leert over de samenhang tussen de planten en hun leefomgeving en je krijgt handreikingen die je helpen bij het op naam brengen van palnten.  
Naast theorie zal er veel gewerkt worden in de praktijk. We bezoeken een aantal natuurgebieden in Weert en omgeving.  De theorielessen zijn gepland in het NMC De IJzeren Man

Praktische informatie

De lessen worden gegeven op zaterdagochtend van 9.00 uur tot ongeveer 11.30 uur op de volgende data: 30 april, 14 mei, 28 mei, 11 juni, 25 juni en 9 juli 2022.

De cursus staat open voor IVN- leden van de afdeling Weert e.o. en de regio. Ook personen die geen lid van het IVN zijn kunnen deelnemen.
 
De kosten zijn 25 euro voor IVN-leden en 50 euro voor niet-leden. Daarbij zijn inbegrepen een loep, zoekkaarten en koffie/thee. In de leskosten voor niet-leden is een jaar gratis lidmaatschap van IVN afdeling Weert en omstreken inbegrepen. Het maximum aantal deelnemers is 24 personen.

De cursus is een initiatief van de plantengroep van IVN- Weert e.o..
Aanmelden kan bij de coördinator Toos Kunnen, mail: t.t.kunnen@gmail.com.