Weert e.o.
Natuur
Op
zaterdag17jun201710:00

Wandeling langs de Schaapsdijk

graag vooraf aanmelden

Op zaterdag 17 juni a.s. wordt om 10.00 uur en om 14.00 uur een wandeling langs de Schaapsdijk georganiseerd. Onder begeleiding van enkele vrijwilligers van de werkgroep Schaapsdijk van IVN Weert e.o. maak je  kennis met dit unieke stukje natuur in Weert. Verzamel/vertrekpunt: de spoorwegovergang Schaapsdijk te Weert.

Tip voor mensen die met de auto komen: rijd via de wijk Boshoven/Hulsterdijk (dan hoef je niet over een zandpad met de auto).

Sinds 1984 wordt hier met een kleine groep vrijwilligers gewerkt aan ecologisch natuurbeheer langs het spoor. Het resultaat van meer dan 30 jaar beheer mag er zijn: een unieke soortenrijkdom van planten, insecten, amfibieën en in het najaar tientallen soorten paddenstoelen. Door sommigen aangehaald als de mooiste spoorberm van Nederland.

Je vindt er naast diverse beschermde rode lijst soorten de trots van de werkgroep: de gevlekte orchis. Er zijn maar weinig plekken te vinden in Nederland waar deze beschermde rode lijst soort zo talrijk voorkomt. Ieder jaar worden er uitgebreide tellijsten van bijgehouden om het verloop door de jaren heen te volgen en het beheer indien nodig aan te passen.

In verband met het plaatselijk hoge gras wordt dicht schoeisel en lange broek aanbevolen. Deelname aan de wandeling is gratis, zowel voor leden als niet-leden van IVN Weert e.o.

Graag vooraf aanmelden bij Trea Beckers via e-mail adres pr@ivnweert.nl. Het is hierbij belangrijk te vermelden of je deelneemt aan de wandeling van 10.00 uur of 14.00 uur.

Peter Niessen, IVN projectleider Schaapsdijk

Algemene informatie

zaterdag 17 juni 2017 - 10:00
- In verband met het plaatselijk hoge gras wordt dicht schoeisel en lange broek aanbevolen. - Deelname aan de wandeling is gratis, zowel voor leden als niet-leden van IVN Weert e.o. - Verzamel/vertrekpunt: de spoorwegovergang Schaapsdijk te Weert. - Tip voor mensen die met de auto komen: rijd via de wijk Boshoven/Hulsterdijk (dan hoef je niet over een zandpad met de auto). - Graag vooraf aanmelden bij Trea Beckers via e-mail adres pr@ivnweert.nl. Het is hierbij belangrijk te vermelden of je deelneemt aan de wandeling van 10.00 uur of 14.00 uur.
Locatie: 
Vertrekpunt nabij spoorwegovergang Schaapsdijk
Schaapsdijk
Weert
Nederland
Google Maps image