Weert e.o.
Landschap
Op
zondag22okt201709:30

Wandeling ‘Groene ontdekkingstocht Vosseven natuur en historie, van Abeek tot zevensprong’

Op zondag 22 oktober a.s. zal de wandeling ‘Groene ontdekkingstocht Vosseven natuur en historie, van Abeek tot zevensprong’ opnieuw georganiseerd worden.

 

Op Hemelvaartsdag liepen we dit jaar met 4 gidsen en ca. 90 belangstellenden door de mooie gevarieerde omgeving van het Vosseven. De nieuwe routes door ’t Luueke, de Oetslaag en de Lieëg heij werden erg gewaardeerd, de nieuwe (historische) verhalen ook. Niet alleen de zon maar de wielewaal, koekoek , het hooibeestje en de mooie nieuwe verhalen van deelnemers werkten mee om het een heerlijke wandeling te maken. De paden door de weilanden waren erg goed toegankelijk door een maaiactie van de beheerders, de nieuwe poortjes en de nieuwe schatkaarten met achtergrondinfo en historische feiten en plattegronden gaven de wandeling extra glans. De nieuwe route konden we lopen door de inzet van vrijwilligers afgelopen winter en de vereniging Natuurmonumenten die vogelkers hebben verwijderd op de route en de stichting Ark in verband met het plaatsen van de extra poortjes.

Een herhaling van de wandeling gaat plaatsvinden: zondagmiddag 22 oktober 2017, start 9.30 uur parkeerplaats Vosseven.

We kregen te horen dat binnenkort de geocaching routes gelopen kunnen worden waarin enkele verhalen van deze en eerdere natuurhistorische tochten rond het Vosseven zijn verwerkt. Geocaches zijn logboekjes die wereldwijd verstopt liggen. Om geocaches te vinden kijk je eerst op de site www.geocaching.nl. Daar vind je verschillende caches. Het coördinaat van zo’n cache voer je in op je GPS en je gaat er heen.

Voor groepen kan in overleg ook een extra wandeling met gids worden gemaakt.

Hilde van Dael, mede namens Gert van Elk, Frans Verhaag en Rex Pyka van de werkgroep van de dorpsraad Stramproy.

Contact: per e-mail puine@planet.nl, tel. 0495-563547.

Algemene informatie

zondag 22 oktober 2017 - 09:30
Locatie: 
Vertrek vanaf: parkeerplaats Vosseven
Lochtstraat 26
Stramproy
Nederland
Google Maps image