Weert e.o.
Duurzaamheid
Vanaf
donderdag12jan201710:00

Tentoonstelling Afval? Wie zegt dat?

Van 12 januari 2017 tot 1 mei 2017 is er in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert de tentoonstelling Afval? Wie zegt dat? te zien.

Afval, we zetten het iedere week buiten aan de straat in de duobak. Zouden we dat niet doen, wij zouden omkomen in onze eigen troep.  We brengen het soms naar de glascontainer of zetten het buiten voor de papierinzameling of, soms, gooien we het zo maar buiten weg.

Wat we ons echter nog niet goed realiseren is, dat wat wij afval noemen, heel, heel veel dingen bevat die we of opnieuw kunnen gebruiken of als grondstof voor iets anders zou kunnen dienen.

In onze huidige maatschappij zijn wij gauw geneigd om spullen die wij niet meer kunnen gebruiken of die defect zijn maar weg te gooien en iets nieuw te kopen. Maar veel dingen kunnen gerepareerd worden. Veel materialen kunnen opnieuw worden gebruikt. Daardoor kunnen we veel zuiniger en economischer omgaan met soms nu al schaarse grondstoffen van onze wereld.

Deze tentoonstelling geeft u daar een indruk van.

Naast de informatie op de tentoonstelling zijn er ook kunstwerken te zien, gemaakt van wat wij afval zouden noemen. Daarnaast tonen leerlingen hoe zij creatief met "afval" zijn omgegaan.

In de vitrine tonen een drietal Limburgse bedrijven welke "afval" producten op de markt brengen.

De tentoonstelling is te bezichtigen van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert. Vanaf 1 april is de sluitingstijd 17.00 uur.

De expositie is gratis toegankelijk.

(School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 – 524893.

Algemene informatie

donderdag 12 januari 2017 - 10:00 tot maandag 1 mei 2017 - 10:00
De expositie is gratis toegankelijk.
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Google Maps image