Weert e.o.
(Zoog)dieren
Op
dinsdag12sep201719:30

Stille getuigen, een lezing over diersporen

Op 12 september a.s. verzorgt Annemarie van Diepenbeek, veldbiologe, een lezing in Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert. Ze houdt zich vooral bezig met zoogdieren, reptielen en amfibieën en hun sporen en heeft verschillende veldgidsen op haar naam staan.

 

Op andere momenten dan dat je er als wandelaar bent, speelt zich heel wat af in bos en veld. Zelfs in de eigen achtertuin en in het stadspark vinden onder de nachte­lijke sterrenhemel miniatuurdrama’s, stoei­partijen en feestmaaltijden plaats, waaraan wij mensen part noch deel hebben. Immers, wilde dieren zijn schuw en ze houden zich verborgen voor de mens. Toch kan de oplettende wandelaar die aanwezigheid van veel dieren zien als hij de sporen maar weet te herkennen. Diersporen vertellen welk dier hier was, wat het deed, wat het gegeten heeft, hoe het woont en leeft.

Diersporen geven een extra dimensie aan het buiten zijn; zij zijn de stille getuigen van die andere, zonder kompas en routebeschrijving vaak ’s nachts op pad zijnde wandelaars. Na deze presentatie herken je de die tekenen beter en dat maakt elke natuurwandeling leuker en spannender.

We nodigen je uit op 12 september a.s., aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

Locatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, Weert.

Algemene informatie

dinsdag 12 september 2017 - 19:30
De toegang/bijwoning is gratis (zowel voor leden als niet-leden van IVN Weert e.o.).
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Google Maps image