Weert e.o.
Slootjesdagen
Op
zaterdag12jun202113:00

Slootjesdag

Ontdek het waterleven bij IVN Weert

Op zaterdag 12 juni tussen 13.00 u. en 16.00 u. organiseert IVN Weert e.o. de jaarlijkse Slootjesdag. Kinderen kunnen dan samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant bij het NMC De IJzeren Man in Weert. 

Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om daarbij te helpen. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Welke andere dieren leven nog meer in de sloot?  

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! Ga naar www.ivn.nl/slootjesdagen voor meer informatie.

Wil je deelnemen aan de Slootjesdag op 12 juni in Weert? Meld je dan vooraf per mail aan bij Toos Kunnen mailadres: website@ivnweert.nl  o.v.v. Slootjesdag.  Aanmelden kan tot zaterdag 12 juni 10.00 uur. Vermeld bij de aanmelding de naam en het aantal  personen. 
Maak een keuze voor een van de 3 tijdsblokken. Deze beginnen om resp. 13.00 u., 14.00 u. en 15.00 u.. 
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie.

 

Algemene informatie

zaterdag 12 juni 2021 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
NMC De Ijzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image