Weert e.o.
Natuur in de Buurt
Op
zondag17sep201711:00

Radiouitzending/opname Puur Natuur

van WeertFM

Zondag 17 september kunt u van 11.00 tot 12.00 uur weer luisteren naar het programma Puur Natuur op WeertFM. Puur Natuur is een programma over natuur en milieu zaken uit de regio.

Puur Natuur wordt iedere 3e zondag van de maand uitgezonden vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert. Hierbij zijn bezoekers van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Het centrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.

Onderwerpen  op zondag 17 september, in Puur Natuur op WeertFM, live vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man:

Fijnstof in parkeergarages

De heer Frans van Eersel, wethouder gemeente Weert met als portefeuille o.a. verkeersprojecten, geeft toelichting op de plannen om de lucht in de Weerter parkeergarages te gaan zuiveren.    

Weert Energie

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018: Wat zou volgens de heer Peter Gloudi, Weert Energie, de gemeente Weert de komende jaren voor de natuur, het milieu en de energievoorziening moeten doen.

De historie van het Natuur- en Milieucentrum

De heer Gerard Schreurs, secretaris van het NMC en van begin af aan betrokken bij het NMC, geeft een beeld van de geschiedenis van het Centrum. O.a. waarom het NMC bij de IJzeren Man staat en niet in het Weerter bos.

Natuur- en milieucentrum 25 jaar!

Het 25 jarig jubileum van het NMC wordt uitgebreid op 8 oktober gevierd. Mevr. Ivonne Caris en Mieke Teunissen, leden van de werkgroep NMC 25 jaar, vertellen welke activiteiten voor jong en oud op 8 oktober te verwachten zijn.

En zoals bij iedere uitzending:

  • Het èFèF weetje door Karel Pacilly.
  • de column van Herman Beuvens: Het is september, dus……

Presentatie door Nieke Bruijnzeels.

Algemene informatie

zondag 17 september 2017 - 11:00
- Bijwoning/deelname is gratis. - Deze interviews én alle uitzendingen van het afgelopen jaar zijn op de website van het Natuur en Milieucentrum op de pagina van PuurNatuur-WeertFM verzameld. U kunt alle gesprekken, discussies en interviews nog eens apart beluisteren op elk door u gewenst tijdstip op: http://www.nmcweert.nl/puur-natuur-op-weert-fm. - Bezoekers zijn in de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen aan de gasten!
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Extra Informatie: 

WeertFM
WeertFM is het radio-kanaal van Stichting Streekomroep Weert, opgericht in juni 1984.
Naast de radio onder de naam WeertFM, heeft de publieke omroepstichting ook een kabelkrant voor de gemeenten Weert en Nederweert. Ook zijn we natuurlijk te vinden op internet.
Alle taken binnen de organisatie worden uitgevoerd door in totaal 40 vrijwilligers.
Naast de horizontale programmering overdag worden themaprogramma’s uitgezonden in de avonden en tijdens het weekend.
Naast alle informatie op de website www.weertfm.nl kan WeertFM ook gevolgd worden op Twitter, http://twitter.com/weertFM
WeertFM is 24 uur per dag te ontvangen via de kabel in Weert op 87.5 FM en Nederweert op 94.4 FM en natuurlijk op het werk en in de auto via FM op 107.5 Mhz. Bovendien zijn we wereldwijd te beluisteren op internet via www.weertfm.nl

Google Maps image