Weert e.o.
Natuur in de Buurt
Op
zondag16sep201811:00

Radiouitzending/opname Puur Natuur

Logo Puur Natuur Weert

Zondag 16 september kunt u van 11.00 tot 12.00 uur weer luisteren naar het programma Puur Natuur op WeertFM. Puur Natuur is een programma over natuur en milieu zaken uit de regio.

Puur Natuur wordt iedere 3e zondag van de maand uitgezonden vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man (NMC).
Hierbij zijn bezoekers van harte welkom om de uitzending bij te wonen.
Het centrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.


Onderwerpen  op zondag 16 september, in Puur Natuur op WeertFM, live vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man:

Herinrichting Blauwe Meertje

De voorkant van het Blauwe Meertje is zodanig ingericht dat er recreatie kan plaatsvinden. In de uitzending komt Frans Smit aangeven wat de stand van zaken is m.b.t. de herinrichting van de achterkant van het Blauwe Meertje.

Cleanup Day

Op zaterdag 15 september is er internationaal en nationaal de Cleanup Day. Ook de gemeente Weert en enkele Weerter bedrijven doen mee. In een tweetal interviews vertellen wethouder vd Heuvel, CEO G. Moonen van Moonen Packaging en een vertegenwoordiger van Renewi waarom zij meewerken aan deze actie, wat die inhoudt én wat die opgeleverd heeft.

Vogelbroedonderzoek

Thijs Loven van de vogelwerkgroep Nederweert brengt binnenkort een bijzonder boek uit. Thijs geeft in de uitzending aan waar dat boek over gaat: het onderzoek naar broedvogels, waarom dit onderzoek uniek is en de relatie met de ontwikkeling van het landschap.

En zoals bij iedere uitzending:   

  • Het èFèF weetje door Karel Pacilly.
  • de column van Herman Beuvens: Het is september, dus……

Presentatie door Nieke Bruijnzeels.

 

Deze interviews én alle uitzendingen van het afgelopen jaar zijn op de website van het Natuur en Milieucentrum op de pagina van PuurNatuur-WeertFM verzameld. U kunt alle gesprekken, discussies en interviews nog eens apart beluisteren op elk door u gewenst tijdstip op: http://www.nmcweert.nl/puur-natuur-op-weert-fm

Wellicht schuiven bezoekers aan bij de uitzending in het NMC om persoonlijke vragen over deze onderwerpen te stellen! Want: U bent in de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen aan de gasten!

Algemene informatie

zondag 16 september 2018 - 11:00
Bezoekers zijn van harte welkom om de uitzending bij te wonen en eventueel vragen te stellen. Bijwoning is gratis. Het natuur- en milieucentrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Extra Informatie: 

WeertFM
WeertFM is het radio-kanaal van Stichting Streekomroep Weert, opgericht in juni 1984.
Naast de radio onder de naam WeertFM, heeft de publieke omroepstichting ook een kabelkrant voor de gemeenten Weert en Nederweert. Ook zijn we natuurlijk te vinden op internet.
Alle taken binnen de organisatie worden uitgevoerd door in totaal 40 vrijwilligers.
Naast de horizontale programmering overdag worden themaprogramma’s uitgezonden in de avonden en tijdens het weekend.
Naast alle informatie op de website www.weertfm.nl kan WeertFM ook gevolgd worden op Twitter, http://twitter.com/weertFM
WeertFM is 24 uur per dag te ontvangen via de kabel in Weert op 87.5 FM en Nederweert op 94.4 FM en natuurlijk op het werk en in de auto via FM op 107.5 Mhz. Bovendien zijn we wereldwijd te beluisteren op internet via www.weertfm.nl

Redactie PuurNatuur, puurnatuur@weertfm.nl

Google Maps image