Weert e.o.
Natuur
Op
zondag18jun201711:00

Radiouitzending/opname Puur Natuur

van WeertFM

Zondag 18 juni kunt u van 11.00 tot 12.00 uur weer luisteren naar het programma Puur Natuur op WeertFM. Puur Natuur is een programma over natuur en milieu zaken uit de regio.

Puur Natuur wordt iedere 3e zondag van de maand uitgezonden vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert. Hierbij zijn bezoekers van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Het centrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.

Op zondag 18 juni staat in Puur Natuur op WeertFM, live vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man:

Kempen~Broek

In deze uitzending aandacht voor een groot en bijzonder natuurgebied rondom Weert: de Kempen~Broek. Een natuurgebied dat meer aandacht verdient dan het krijgt. Een groot deskundige van dit gebied én de schrijver van het boek “Kempen~Broek” komt over het gebied vertellen en geeft ook een beeld van de opening van het NMC als toegangspoort tot Kempen~Broek op 19 mei jl.

Waterschapsbedrijf

In de serie interviews met bedrijven over duurzaamheid en recycling nu het Waterschapsbedrijf. Zij zorgen ervoor dat ons afvalwater gezuiverd wordt. Mevrouw Saskia Hanneman, innovatietechnoloog van het Waterschapsbedrijf legt uit hoe dit gebeurt, wat er zoal uit het afvalwater gevist wordt en wat er met het afval én het restwater gedaan wordt.

Zomerschool

In de zomer naar school? Dan is het toch vakantie! Toch volgen al een aantal jaar diverse leerlingen in hun zomervakantie een week lessen op het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man. Wat ze daar leren en vooral op welke manier, wordt uit de doeken gedaan door Rikie Scheepers.

Ooievaars

Naar aanleiding van het bezoek van een ooievaar op het ooievaarsnest , geplaatst door ARK natuurontwikkeling, aan de Wijfelterbroekdijk ,vond de dorpsraad het een leuk idee om ook dichter in de buurt van het dorp Altweerterheide een paar ooievaarsnesten aan te vragen bij ARK, die het initiatief steunde met de sponsoring. Theo van der Heijden komt van alles vertellen over de gang van zaken en het resultaat.

Wellicht schuiven bezoekers aan bij de uitzending in het NMC om persoonlijke vragen over deze onderwerpen te stellen! Want: u bent in de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen aan de gasten!

En zoals iedere week:

  • Het èF èF weetje door Karel Pacilly.
  • de column van Herman Beuvens: het is mei, dus……

Presentatie door Nieke Bruijnzeels.

 

WeertFM

WeertFM is het radio-kanaal van Stichting Streekomroep Weert, opgericht in juni 1984. Naast de radio onder de naam WeertFM, heeft de publieke omroepstichting ook een kabelkrant voor de gemeenten Weert en Nederweert. Ook zijn we natuurlijk te vinden op internet.
Alle taken binnen de organisatie worden uitgevoerd door in totaal 40 vrijwilligers.

Naast de horizontale programmering overdag worden themaprogramma’s uitgezonden in de avonden en tijdens het weekend. Naast alle informatie op de website www.weertfm.nl kan WeertFM ook gevolgd worden op Twitter, http://twitter.com/weertFM

WeertFM is 24 uur per dag te ontvangen via de kabel in Weert op 87.5 FM en Nederweert op 94.4 FM en natuurlijk op het werk en in de auto via FM op 107.5 Mhz. Bovendien zijn we wereldwijd te beluisteren op internet via www.weertfm.nl

Algemene informatie

zondag 18 juni 2017 - 11:00 tot 12:00
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Extra Informatie: 

Bijwoning/deelname is gratis.

Google Maps image