Weert e.o.
Natuur
Op
zondag21mei201711:00

Radiouitzending/opname Puur Natuur

van WeertFM


Zondag 21 mei kunt u van 11.00 tot 12.00 uur weer luisteren naar het programma Puur Natuur op WeertFM. Puur Natuur is een programma over natuur en milieu zaken uit de regio.

Puur Natuur wordt iedere 3e zondag van de maand uitgezonden vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert. Hierbij zijn bezoekers van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Het centrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.

Op zondag 21 mei staat in Puur Natuur op WeertFM, live vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man:

Bonsai Vereniging

U kent ze misschien wel: die kleine miniatuurboompjes, bonsai boompjes. Net echt, maar dan in het klein. Het is natuurlijk meteen de vraag hoe die boompjes zo gekweekt, gevormd en verzorgd worden. De secretaris van de Bonsai Vereniging, de heer Wetzels, geeft hier antwoord op. Daarnaast licht hij een tipje van de sluier op van het programma van de zondagmiddagbijeenkomst in juni in het NMC waar o.a. bonsai’s tentoongesteld gaan worden.

Het Blauwe Meertje

Binnenkort is er de opening van het Blauwe Meertje en kunnen Weertenaren daar terecht voor buitenrecreatie. Tijd dus om eens een beeld te krijgen van wat daar allemaal kan worden gezien en beleefd. Dat beeld wordt in de uitzending gegeven door de heer Ken Jeurissen van de Centrale Zandwinning. Ook de datum van en werkwijze bij de opening van het Blauwe Meertje komt aan de orde.

Bijenzwermen

Heeft u ooit dat fascinerende maar ook wel bedreigende gezoem van een uitgezwermd bijenvolk gehoord en weet u wat je moet doen als een paar duizend bedrijvige bezoekers aan je gevel hangen? Hein Kohlmann, imker komt vertellen over het hoe en waarom van het zwermen van bijen n.a.v. zijn actie afgelopen zaterdag waarbij hij een uitgezwermd bijenvolk terughaalde.

Nieuwe tentoonstelling in Natuur- en Milieucentrum

Op dit moment is er een nieuwe tentoonstelling op het Natuur- en Milieucentrum ingericht, namelijk een over oude schoolplaten. Een lid van de tentoonstellingscommissie, mevr. Ivonne Caris, komt vertellen waarom schoolplaten in een bepaalde tijd zo in opkomst kwamen. Verder noemt ze een aantal bekende tekenaars en uitgevers. Maar ook de verschillende technieken waarmee sommige schoolplaten zijn gemaakt komen aan de orde.

Wellicht schuiven bezoekers aan bij de uitzending in het NMC om persoonlijke vragen over deze onderwerpen te stellen! Want: u bent in de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen aan de gasten!

En zoals iedere week:

  • Het èF èF weetje door Karel Pacilly.
  • de column van Herman Beuvens: het is mei, dus……

Presentatie door Nieke Bruijnzeels.

 

WeertFM

WeertFM is het radio-kanaal van Stichting Streekomroep Weert, opgericht in juni 1984. Naast de radio onder de naam WeertFM, heeft de publieke omroepstichting ook een kabelkrant voor de gemeenten Weert en Nederweert. Ook zijn we natuurlijk te vinden op internet.
Alle taken binnen de organisatie worden uitgevoerd door in totaal 40 vrijwilligers. Naast de horizontale programmering overdag worden themaprogramma’s uitgezonden in de avonden en tijdens het weekend.

Naast alle informatie op de website www.weertfm.nl kan WeertFM ook gevolgd worden op Twitter, http://twitter.com/weertFM

WeertFM is 24 uur per dag te ontvangen via de kabel in Weert op 87.5 FM en Nederweert op 94.4 FM en natuurlijk op het werk en in de auto via FM op 107.5 Mhz. Bovendien zijn we wereldwijd te beluisteren op internet via www.weertfm.nl

Algemene informatie

zondag 21 mei 2017 - 11:00 tot 12:00
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Extra Informatie: 

Bijwoning/deelname is gratis.

Google Maps image