Weert e.o.
Natuur
Op
zondag16apr201711:00

Radiouitzending/opname Puur Natuur

van WeertFM

Zondag 16 april kunt u van 11.00 tot 12.00 uur weer luisteren naar het programma Puur Natuur op WeertFM. Puur Natuur is een programma over natuur en milieu zaken uit de regio.

Puur Natuur wordt iedere 3e zondag van de maand uitgezonden vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert. Hierbij zijn bezoekers van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Het centrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.

Op zondag 16 april staat in Puur Natuur op WeertFM, live vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man:

Energie opwekking St Jans Gasthuis

Ons eigen St Jans Gasthuis heeft een bijzondere wijze van energieopwekking. De manager Techniek & bouw, de heer Frits Brouns, komt de werking van deze installatie toelichten. Hij begint met de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het ziekenhuis t.a.v. energieopwekking. Daarna gaat hij in op het soort installatie, het aantal buizen, hoe diep die gaan en op vragen als wat het effect is van zo’n installatie en of ze ook kunnen koelen m.b.v. aardwarmte.

Teken

Het wordt weer lente, dus is aandacht voor de mindere kant van dit jaargetijde en komende zomer op zijn plaats. Teken! Wie kan beter dan degene die dag in, dag uit, in de natuur werkzaam is, vertellen wat de risico’s zijn van tekenbeten en hoe deze te voorkomen zijn: de heer Theo van de Berkmortel, medewerker van Natuurmonumenten.

Zwerfafval

Naast de “grote” milieuproblemen een niet te onderschatten probleem: zwerfafval. Op té veel plaatsen komen we die tegen. Ivo Kwantes, wijkagent in de buitengebieden werkt samen met zijn collega in Nederweert en het Leudal aan de aanpak van criminaliteit in het buitengebied. Hij geeft een beeld van wát, wáár vaak illegaal gestort wordt.

Hondenclub de Trouwe Vriend

Jacqueline Claessens en Els Hendrikx vertellen wat voor een club zij zijn. Wat kunnen zij betekenen voor pups, voor de gehoorzaamheid en  behendigheid van honden. En ook hun nieuwste trainingsmethode komen aan de orde. Tot slot geven ze aan welke cursussen en workshops zij geregeld geven.

Wellicht schuiven bezoekers aan bij de uitzending in het NMC om persoonlijke vragen over deze onderwerpen te stellen! Want: U bent in de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen aan de gasten!

En zoals iedere week:

  • Het èF èF weetje door Karel Pacilly.
  • de column van Herman Beuvens: het is april, dus……

Presentatie door Nieke Bruijnzeels.

 

WeertFM

WeertFM is het radio-kanaal van Stichting Streekomroep Weert, opgericht in juni 1984.
Naast de radio onder de naam WeertFM, heeft de publieke omroepstichting ook een kabelkrant voor de gemeenten Weert en Nederweert. Ook zijn we natuurlijk te vinden op internet. Alle taken binnen de organisatie worden uitgevoerd door in totaal 40 vrijwilligers.

Naast de horizontale programmering overdag worden themaprogramma’s uitgezonden in de avonden en tijdens het weekend.

Naast alle informatie op de website www.weertfm.nl kan WeertFM ook gevolgd worden op Twitter, http://twitter.com/weertFM

WeertFM is 24 uur per dag te ontvangen via de kabel in Weert op 87.5 FM en Nederweert op 94.4 FM en natuurlijk op het werk en in de auto via FM op 107.5 Mhz. Bovendien zijn we wereldwijd te beluisteren op internet via www.weertfm.nl

Algemene informatie

zondag 16 april 2017 - 11:00 tot 12:00
Bijwoning/deelname is gratis.
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Google Maps image