Weert e.o.
Vogels
Vanaf
zaterdag09mrt201909:00

nestkastendag

Onderdeel van de nestkasten actie i.s.m. de Gemeente Weert

De nestkastdag is een onderdeel van de nestkastenactie die in samenwerking met de Gemeente Weert gehouden wordt.
Op deze dag  starten we om 09:00, 10:00 en 11:00 uur met een presentatie over vogels en het belang van goede nestgelegenheid. Daarbij behandelen we ook enkele vuistregels voor het ophangen en schoonmaken van de nestkast. Vervolgens staan enkele vrijwilligers klaar om samen met u, uw eigen nestkast in elkaar te zetten. Na afloop van het programma, dat ongeveer een uur zal duren, mag u de nestkast mee naar huis nemen en kunt u deze met behulp van de aanwijzingen ophangen.

Planning nestkastdagen: 
Op zaterdag 9 maart, 13 april en 11 mei zijn de eerste nestkastdagen gepland op het Natuur- & Milieucentrum De IJzeren Man (Geurtsvenweg 4, Weert); starttijden 09:00, 10:00 of 11:00 uur. Lukt het u niet om er op één van deze dagen bij te zijn? Hoogstwaarschijnlijk zullen er meerdere data bij komen. Houd daarom deze website in de gaten voor updates met meer data.

Voor wie?
Alle inwoners van de gemeente Weert kunnen individueel of met een groep deelnemen aan de nestkastdagen. Let op:  De hoeveelheid beschikbare nestkastpakketten is beperkt en op = op.

Kosten
Deelname is gratis. Wel verwachten wij dat u zal zorgdragen voor het goed ophangen en schoonmaken van de nestkast die u mee krijgt.

Bij deelname vooraf aanmelden. 
Omdat het moeilijk is om in te schatten hoeveel mensen deel willen nemen aan de nestkastdagen werken wij met aanmeldingen. U kunt zich aanmelden via e-mail de coördinator van de nestkastenactie Jan Aarts (janaarts1948@gmail.com) met daarin het aantal deelnemers, de datum van de nestkastdag waaraan u graag deel zou nemen en uw voorkeur voor het tijdstip (09:00, 10:00 òf 11:00 uur). Wij proberen dan zo snel mogelijk uw aanmelding te bevestigen

Lees hier meer over de nestkastenactie.
Andere activiteiten van deze actie voor verschillende doelgroepen kunt u hier vinden

Algemene informatie

vogelhuisje
dinsdag 5 februari 2019 - 17:00
Locatie: 
NMC De Ijzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image