Weert e.o.
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag06nov202110:00

Natuurwerkdag Schaapsdijk

Natuurwerkdag langs de mooiste spoorberm van Nederland

Op 6 november kan men tussen 10 u. en 14 u. helpen met natuuronderhoud aan de spoorberm aan de Schaapsdijk in Weert in het kader van de jaarlijkse Natuurwerkdag.

Het doel van de natuurwerkdag is om mensen kennis te laten maken met de natuur door groen vrijwilligerswerk. Een van de projecten is onderhoud aan de spoorberm bij de Schaapsdijk in Weert.

De Schaapsdijk staat vanaf half juni vol met gevlekte orchissen. Daarnaast vind je er  verschillende zeldzame mossen en paddenstoelen. Ook de levendbarende hagedis is een graag geziene gast. Dankzij het natuurbeheer dat al tientallen jaren door een kleine groep enthousiaste vrijwilligers van de werkgroep biodiversiteit van IVN Weert e.o. wordt uitgevoerd wordt voorkomen dat het terrein overwoekert.
Kom je meehelpen om dit uniek stukje natuur in stand te houden? Dat kan alleen of gezellig met familie of vrienden.

Tijdens de Natuurwerkdag wordt o.a. gemaaid gras verzameld op hopen lang het pad, vuilboom uitgestoken en worden bomen en struiken gesnoeid. Dit alles onder deskundige leiding van de leden van de werkgroep biodiversiteit. Zowel voor volwassenen als kinderen zijn er geschikte klussen.

Zorg voor waterdicht schoeisel en breng je eigen drinken mee. Wij zorgen voor een lunch.

Wil je meedoen, meld je dan aan via https://www.natuurwerkdag.nl/klus/schaapsdijk/2021-11-06 
Verzamelplaats is de spoorwegovergang voor wandelaars en fietsers aan de Schaapsdijk.
Bij het benaderen vanuit Boshoven kan het beste een van de aangegeven routes hieronder gevolgd worden i.v.m. wegwerkzaamheden. Vanuit de Maarheezerhutten leidt een onverharde weg naar de spoorwegovergang.

Neem voor meer informatie contact op met Peter Niessen e-mail:
biodiversiteit@ivnweert.nl.Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 10:00 tot 14:00
Locatie: 
Spoorwegovergang Schaapsdijk
Schaapsdijk
6002SN Weert
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image