Weert e.o.
Natuur
Op
zondag09jul201710:30

Natuur & cultuurhistorische fietstocht

Fietstocht door het Weerterland met veel cultuurhistorische en natuur be-zienswaardigheden. U kunt individueel of als groep meedoen met behulp van een route beschrijving.

Rijden kan in uw eigen tempo en halverwege bezoekt u de gerestaureerde en in werking zijnde Broekmolen, een unieke waterrad korenmolen aan de molentak van de Aa-beek in het buurtschap Heyeroth op de Belgische-Nederlandse grens bij Stramproy. Molenaar Jan Moonen heeft speciaal voor ons de molen geopend en zal voor uitleg aanwezig zijn. Voor een pauze met een consumptie is bij mooi weer hun buitenterras geopend en met een bestelling op hun terras ondersteunt u het onderhoud. Ook kunt u voor een pauze Horecagelegenheid Nieuw Vosseven aandoen.

Na de pauze gaat u op de terugtocht weer door ons prachtige natuurgebied richting de finish bij de Brouwschuur van de Weerter Stadsbrouwerij. Aldaar is de bierproeverij  inclusief pesto hapjes van planten en kruiden uit de tuin van het NMC. In de Brouwschuur zijn ook frisdranken te verkrijgen.

Sinds enige tijd heeft Weert weer zijn eigen ambachtelijke historische bier-brouwerij en we willen u, met een gezellige afsluiting van de tocht, daarmee kennis laten maken.

Nadere informatie:

Startlocatie: Natuur- en Milieu Centrum De IJzeren Man (NMC), Geurtsvenweg 4 te Weert.

Starttijd tussen: 10.30 en circa 13.00 uur.

Rijtijd: ongeveer 2 uur exclusief diverse pauzes en een bezichtiging.

Onkostenvergoeding:  € 6,50 per persoon, te voldoen bij de start. Dit is inclusief de routebeschrijving, bezichtiging, bierproeverij en pesto hapjes.

Graag vooraf inschrijven bij het NMC: tel.0495-524893 of aan de balie.

Voor nadere informatie: Jaap Tak, tel.06-33754855.

Algemene informatie

zondag 9 juli 2017 - 10:30
- Deelname kost € 6,50 per persoon, te voldoen bij de start. Bij deze kosten zijn inbegrepen: routebeschrijving, bezichtiging, bierproeverij en pesto hapjes. - Graag vooraf inschrijven bij het NMC: tel.0495-524893 of aan de balie. - Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Jaap Tak, tel.06-33754855.
Locatie: 
Vertrek vanaf: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Google Maps image