Weert e.o.
Insecten
Op
dinsdag11apr201719:30

Lezing over kevers in ons land

door Gerard Compiet

In tegenstelling tot de aankondiging in de Info wordt op dinsdag 11 april geen lezing over 'wilde bijen' gehouden door Frans Hoefnagels, maar zal Gerard Compiet het over 'kevers in ons land' hebben.

Wereldwijd zijn er meer dan 300.000 keversoorten. Zij behoren daarmee tot de diergroep met het grootste aantal vertegenwoordigers. Voor Europa komen we daarbij uit op zo’n 20.000 soorten en voor Nederland op 4000. Het moge duidelijk zijn dat gezien deze aantallen je op je wandeling niet zomaar iedere kever kunt benoemen.

In de lezing ‘Kevers in ons land’, die gegeven wordt door Gerard Compiet, is gekozen voor die kevers die wat meer tot de verbeelding spreken en die u op uw wandeling tegen kunt komen. Dus bijvoorbeeld kevers uit de familie der loopkevers, bladsprietkevers, mestkevers, boktorren, kniptorren, snuitkevers, etc. Het gaat daarbij niet alleen om het herkennen van de diverse soorten maar zeker ook om wat meer te weten te komen over de vaak buitengewoon interessante leefwijze van deze insecten.

Kortom: Wie wat meer ingevoerd wil worden in het leven der kevers en daardoor meer wil kunnen genieten van zijn uitstapjes in de natuur, is dinsdag 11 april om 19.30 uur van harte welkom in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man Geurtsvenweg 4 in Weert. De toegang is gratis.

Algemene informatie

dinsdag 11 april 2017 - 09:30
Bijwoning is gratis, zowel voor leden als niet-leden van IVN Weert e.o.
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Google Maps image