Weert e.o.
Overig
Op
zondag10nov201912:00

Feestelijke Opening Geopad De IJzeren Man

Feestelijke opening Geopad IJzeren Man

 

Miljoenen jaren geleden stroomden de Rijn en de Maas door het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man in Weert. In het huidige landschap zijn daar nog sporen van terug te zien door het nieuw ontwikkelde Geopad. Op zondag 10 november opent wethouder Geert Gabriëls om 12.00 uur dit Geopad IJzeren Man in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. De opening is aansluitend aan het NMC Café, waarbij sprekers dieper ingaan op het Geopad. Dit begint om 11.00 uur en is vrij toegankelijk.

 

Het Geopad is 1,5 km lang en volgt grotendeels een van de bestaande wandelroutes in het IJzeren Mangebied. Het pad is met speciale bordjes aangegeven. Bij het Geopad gaat het om het lezen van het landschap. Het natuurgebied is niet zomaar ontstaan. Het heeft een eigen identiteit en er zitten bijzondere verhalen achter. “We willen deze verhalen vertellen en laten zien. Verwondering en nieuwsgierigheid opwekken voor iets dat al heel oud is, maar nog steeds in ontwikkeling is. We hebben allerlei opdrachtjes en kleine experimenten bedacht, die je onderweg kunt uitvoeren,” vertelt initiatiefnemer Ad Havermans.

 

Het Geopad is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Weert, Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man Weert, Grenspark Kempen~Broek, de Centrale Zandwinning Weert (onderdeel van Kuypers Kessel), IVN Weert e.o. en de Geologische Vereniging Mente et Malleo.

 

 

Algemene informatie

zondag 10 november 2019 - 12:00
Locatie: 
NMC De Ijzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image