Weert e.o.
Duurzaamheid
Op
zondag19mrt201713:00

Afval weggooien? Mooi niet!

Zondagmiddag 19 maart om 13.00 uur is er een doe-activiteit voor kinderen rondom het thema afval in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 te Weert.

We gooien met zijn allen heel veel weg. Verpakkingen en spullen die kapot zijn, komen bij de vuilnis. Dat is niet altijd nodig. Kijk er eens anders naar en ga zelf aan de slag met het maken van iets moois uit afval.

Dan zijn vrijwilligers van het IVN Weert eo die je helpen bij het maken van een unieke kaart uit oude papier of beursje uit verpakkingsmaterialen. Alle materialen liggen voor je klaar, je kunt direct aan de slag en je kunt ook leuk spelen met gebruikte verpakkingen!
Zij laten je ook zien dat de natuur geen afval kent. Je kunt kennismaken met de afvalopruimers in de natuur zoals regenwormen en schimmels. Ook helpen je ze hoe je, en je ouders natuurlijk, het beste afval kunt scheiden. Mensen van Repair Café uit Weert zijn er ook om te vertellen dat ze kapotte apparaten misschien weer een nieuw leven kunnen geven. Ook de Wereldwinkel is er met speelgoed en spullen gemaakt van afval. Als je een oude knuffel hebt, die je niet meer gebruikt, kun je deze meenemen en ruilen voor een knuffel uit de tentoonstelling Afval? Wie zegt dat?

Kortom er is op deze zondagmiddag heel veel te doen in het Natuur- en Milieucentrum. Deelname/bijwoning is gratis en we zijn open tot 16.00 uur.

Algemene informatie

zondag 19 maart 2017 - 13:00 tot 16:00
Deelname/bijwoning is gratis.
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
Weert
Nederland
Google Maps image