Weert e.o.
Kind & Natuur
Op
zondag11jun201713:00

4e Slootjesdag voor kinderen en (groot)ouders

Wil jij weten hoe een kokerjuffer overleeft in een sloot vol vijanden? Waarom een schaatsenrijder kan schaatsen? Hoe lang een larve van een libel onder water leeft? Hoe lang een ééndagsvlieg leeft? Kom dan naar de Slootjesdag bij het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man te Weert.

Ook dit jaar is er weer een Slootjesdag omdat het een leuke activiteit is voor kinderen. Kinderen worden aangetrokken door water. Als je gaat wandelen met kinderen en er is een plas in de buurt  dan zullen kinderen proberen door die plas te lopen. Maar een sloot is meer dan een plas water. In een sloot leven allerlei waterdiertjes die zich vaak schuil houden tussen het groen of op de bodem.

Met schepnetten gaan kinderen aan de slag. Visjes maar ook allerlei andere kleine diertjes zitten in hun net tussen de modder. Welke diertjes zijn het allemaal? Een waterdiertjes zoekkaart brengt uitkomst. Kijkend en zoekend met de hulp van een gids kunnen we het gevonden diertje een naam geven.

Deze activiteit vindt op zondag 11 juni plaats in de IJzeren Man gebied rondom het Natuur- en milieucentrum (NMC). De activiteit is gratis en wij zorgen voor de nodige materialen. Aanmelden is niet nodig, laarzen zijn wenselijk en zelf een schepnet meenemen mag. Ouders en grootouders zijn welkom met hun kinderen en kleinkinderen vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur.

Algemene informatie

zondag 11 juni 2017 - 13:00 tot 16:00
- De activiteit is gratis (zowel voor leden als niet-leden van IVN Weert e.o.) en wij zorgen voor de nodige materialen. - Aanmelden is niet nodig, laarzen zijn wenselijk en zelf een schepnet meenemen mag. - Ouders en grootouders zijn welkom met hun kinderen en kleinkinderen vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Google Maps image