Waterland
Bomen & Struiken
zaterdag27apr2019

Bomen-Poëziewandeling Edam (zondagmorgen 14-04-2019)

We verzamelen bij het busstation Edam. 14 Deelnemers nemen deel aan de wandeling.  Het weer is zonnig doch met een koude noord-oosten wind.

Na het voorstelrondje - Johan Berger (bomenkenner), Adriaan Mercuur (dichter) en ondergetekende José van der Lee (bomensymboliek, gebruik en organisatie) - gaan we op pad. Via de Zuidervesting met zijn prachtige kastanjes, de bladknoppen staan op springen, lopen we naar de treurwilg; onze eerste stop. Verder gevolgd door vele andere soorten o.a.  plataan, es, iep, linde, vlier, taxus, magnolia, beuk, berk enz..

Adriaan Mercuur draagt vol passie de gedichten voor over bomen van o.a. Remco Campert, Leo Vroman en M. Vasalis.

De deelnemers zijn enthouisiast en luisteren aandachtig. De wandeling loopt door de sfeervolle, historische binnenstad van Edam. Via de Noorder- en Westervesting lopen we weer naar ons beginpunt. Op de Westervesting vertel ik nog het e.e.a. over stinsenplanten die hier veel staan. Na een kleine uitloop nemen we afscheid van de tevreden deelnemers. Met leuke opmerkingen als: “We kijken nu met een heel ander blik naar de bomen”, “Leuk om zoveel meer van bomen en vooral van de bomen uit Edam af te weten." en  “Ik wist niet dat Edam zoveel mooie bomen had.”

José van der Lee

 

BomenwandelingBomenwandelingBomenwandelingBomenwandeling