Nacht van de Nacht in het Purmerbos

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is 

tijdens de Nacht van de Nacht.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Er worden door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt ‘De Nacht’ voor de negentiende keer georganiseerd en IVN Waterland doet mee. 

We maken een avontuurlijke wandeling door het Purmerbos. De Nachtnatuurgids wacht ons op bij parkeerplaats De Es. Hij zal ons leiden over donkere paden en brengt ons naar de mysterieuze Vertellers van de Nacht. 

Een wandeling in het weinige maanlicht is een bijzondere ervaring. Je ogen moeten wennen aan het donker en je maakt meer gebruik van je reuk, gehoor en tast. De nacht dompelt de natuur in een magisch sfeertje door het ritselen van de bladeren, de roep van een uil en de geur van afgevallen blad. 

De wandeling begint om 20.00 uur vanaf parkeerplaats de Es, Westerweg 12. Het duurt ±2 uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen. Na afloop kunnen we onze nachtelijke ervaring delen bij een kopje koffie, thee en limonade.

De paden kunnen nat en modderig zijn dus trek waterdichte schoenen of kaplaarzen aan.

Aanmelden: nancy.ivn.w@gmail.com

  • Kosten: Als u geen lid of donateur bent is de bijdrage € 2,50 voor een volwassene.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina