Waterland
Vogels
Op
maandag24apr201720:00

Weidevogels het beschermen waard

Lezing: Maandag 24 april 2017,  20.00 uur, Keuken, Wijkplein Where

Fietsexcursie: Zondag 30 april 2017, 09.00 uur, Eilandspolder / Graftermeer

Het veenweidelandschap van Waterland is één van de beste broedgebieden van weidevogels in ons land en in Europa. Het voorjaar is de tijd voor de uitbundige bruiloftsklanken van kievit, grutto, veldleeuwerik en al die andere vogels die onze weilanden bevolken.

Waarom vinden die vogels nu juist ónze weilanden zo lekker? En wat doen (of laten) boeren op hun land, waardoor weidevogels juist bij hen willen verblijven?

Op deze vragen willen we deze avond het antwoord gaan zoeken.

Maar ook: onze weidevogels hebben het moeilijk. Hun aantallen nemen nog steeds af. Wat zijn de oorzaken, en hoe kunnen we het neergaand tij keren?

Het antwoord is: bescherming. Honderden boeren en vrijwilligers en vele natuurorganisaties zijn elk voorjaar actief om de weidevogels de beste kansen te geven. Hoe ze dat precies doen gaan we deze avond ontdekken.

We vertonen mooie weidevogelfoto’s en aan de hand van cijfermateriaal laten we zien wat de resultaten zijn van weidevogelbescherming.

En natuurlijk schenken we ook volop aandacht aan het herkennen van de diverse soorten weidevogels in onze omgeving.

Tijdens de excursie (eigen fiets meenemen) zullen we de weidevogels van dichtbij kunnen zien. U leert over hun gedrag, over agrarisch beheer en over de manieren om de nesten en kuikens te beschermen.

Als u een verrekijker heeft, neem deze dan mee. Mocht u geen kijker hebben, dan kan IVN Waterland er een beperkt aantal uitlenen.

Kosten:

Voor leden en donateurs van IVN Waterland zijn de lezing en excursie gratis, overige belangstellenden betalen € 5,00

Voor meer informatie en aanmelden:

Theo de Wit, 0299-673261 

Algemene informatie

maandag 24 april 2017 - 20:00
Locatie: 
Wijkplein Where
triton 73
Purmerend
Nederland
Contactpersoon: 
Theo de Wit
Google Maps image