Waterland
Vogels
Op
zondag19mei201906:00

Vroege vogels in het Purmerbos - excursie

Het is de Nationale Vogelweek en we gaan deze zondag extra vroeg op pad in het natuurlijk deel van het Purmerbos. De ontwakende natuur, de dauw op het gras. Terwijl de meeste mensen nog slapen, gaan wij op zoek naar andere vroege vogels. Vogels kijken en vogels beluisteren met onze ogen én oren.

 

In dit deel vinden we een klein productiebos, een groot natuurbos, waterpartijen en moeras. Door deze diversiteit aan biotopen vinden ook vele soorten vogels hier een plek voor voedsel, voortplanting en veiligheid. Welke vogel zit op welke plek, welke vogels zingen, hoe kunnen we de soorten vogels onderscheiden?

Op al deze vragen gaan we proberen tijdens de wandeling een antwoord te geven en een begin te maken met een paar vogels te herkennen in het grote vogelzangkoor. Juist door de diversiteit is deze wandeling geschikt voor jeugd, de beginnende én de meer ervaren vogelaar.

 

De wandeling gaat deels door vochtig terrein. We raden laarzen of hoge waterdichte schoenen aan en vergeet niet een verrekijker mee te nemen. De wandeling duurt 2 ½ tot 3 uur.

Start: Parkeerplaats de Es, Westerweg thv huisnummer 12, Purmerend.

 

Informatie:

Louis Boersma 06-13466148 of moeraswg.ivn.w@gmail.com.

Aanmelden via www.vogelweek.nl.

Algemene informatie

zondag 19 mei 2019 - 06:00 tot 08:00
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image