Waterland
Vogels
Op
zondag14mei201706:00

Vroege vogels in het Purmerbos

Het is de Nationale Vogelweek en de IVN gidsen gaan deze zondag extra vroeg op pad in het natuurlijk deel van het Purmerbos. De ontwakende natuur, de dauw op het gras en terwijl de meeste mensen nog slapen gaan wij op zoek naar andere vroege vogels. Vogels kijken en vogels beluisteren met onze ogen én oren.

In het natuurdeel van het Purmerbos vinden we een klein deel productiebos, een groot deel natuurbos, waterpartijen en moeras. Door deze diversiteit aan biotopen vinden ook vele soorten vogels hier een plek voor voedsel, voortplanting en veiligheid. Welke vogel zit op welke plek, welke vogels zingen, hoe kunnen we de soorten vogels onderscheiden?

Op al deze vragen gaan we proberen tijdens de wandeling een antwoord te geven en een begin te maken met een paar vogels te herkennen in het grote vogelzangkoor. Juist door de diversiteit is deze wandeling geschikt voor jeugd, de beginnende én de meer ervaren vogelaar.

De wandeling gaat deels door vochtig terrein. We raden laarzen of hoge waterdichte schoenen aan en vergeet niet een verrekijker mee te nemen.

Start: 6.00 uur, vanaf parkeerplaats de Es, Westerweg ter hoogte van huisnummer 12, Purmerend.

Duur: ongeveer 2,5 uur

Informatie: Louis Boersma 0299-425 554, voorzitter.ivn.w@gmail.com

Algemene informatie

zondag 14 mei 2017 - 06:00
Locatie: 
Parkeerplaats de Es
westerweg 12
Purmerend
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image