Waterland
(Zoog)dieren
Op
vrijdag23aug201920:00

Nacht van de vleermuis - lezing en excursie

In het laatste weekend van augustus wordt er jaarlijks aandacht geschonken aan de Europese Nacht van de Vleermuis. IVN Waterland organiseert daarom op vanavond een presentatie en excursie over vleermuizen. Zo kom je van alles te weten over de diverse soorten vleermuizen en hun leefgedrag en de gebieden waar ze voorkomen.

Bij goed c.q. droog weer gaan we na afloop van de presentatie, als de zon onder is, op vleermuizenexcursie. Met een batdetector gaan we dan op pad om te ontdekken welke soorten vleermuizen er in onze leefomgeving zijn. Omdat van tevoren niet altijd met zekerheid is vast te stellen waar de vleermuizen zich precies bevinden gaan we met de fiets op pad. Kom dan ook met de fiets. Hierdoor zijn wij flexibeler en vergroten wij de kans op een succesvolle ontmoeting met de vleermuizen.

 

Aan deze activiteit kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Ook voor kinderen vanaf een jaar of 10 is het erg leuk en interessant.

Aanvang om 20.00 uur in Heel Europa, Genuahaven 50, 1448 KK Purmerend.

Deze activiteit is voor IVN-leden en donateurs gratis, niet-leden betalen € 6,-. Bewoners van Heel Europa hebben gratis toegang.

 

Voor informatie en aanmelden: 

werner.voorn@gmail.com of bel Werner Voorn telefoon 06-57552134

Algemene informatie

vrijdag 23 augustus 2019 - 20:00 tot 23:45
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image