Waterland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag29okt202220:00

Nacht van de nacht in het Purmerbos

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Er worden door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt ‘De Nacht’ voor de achttiende keer georganiseerd en IVN Waterland doet mee.

Wij zijn een van de meest verlichte landen ter wereld. Het doel van de Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Alle overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Zij hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder.

Zaterdagavond 29 oktober maken we een wandeling door het Purmerbos. De Nachtnatuurgids wacht ons op bij parkeerplaats De Es, Westerweg 12. Hij zal ons leiden over donkere paden, brengt ons naar de mysterieuze Vertellers van de Nacht. Een wandeling in het weinige maanlicht is een bijzondere ervaring. Je ogen moeten wennen aan het donker en je maakt nu meer gebruik van je reuk, gehoor en tast. De nacht dompelt de natuur in een magisch sfeertje door het ritselen van de bladeren, de roep van een uil en de geur van afgevallen blad.

De wandeling duurt ±2 uur, begint om 20 uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen. Na afloop kunnen we onze nachtelijke ervaring delen bij een kopje koffie, thee en limonade.

De paden kunnen nat en modderig zijn dus trek waterdichte schoenen of kaplaarzen aan.

Kosten Euro 2,- voor niet leden van het IVN Waterland, kinderen gratis      Meld je aan via: nancy.ivn.w@gmail.com

Algemene informatie

zaterdag 29 oktober 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Purmerbos parkeerplaats de Es
Westerweg 12
Purmerend
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image