Waterland
Vogels
Op
dinsdag18okt202220:00

Lezing door schrijver en vogelaar Marcel Boer

MarcelMarcel Boer is schrijver van artikelen en boeken over vogels. Hij werkte na een opleiding in landbouw en veeteelt in de bio- en levensmiddelenindustrie in Italië, Duitsland en Nederland. Hij is al zijn hele leven een enthousiaste vogelaar en sinds 2003 vogelgids bij bezoekerscentrum “De Poelboerderij” voor Vogelbescherming Nederland in het Wormer-en Jisperveld.  Als medewerker van de werkgroep Roofvogels en Uilen van de Vogelwacht Zaanstreek inventariseert en beschermt hij de roofvogels en uilen in en rond dit prachtige 2300 ha grote natuurgebied. Het hele jaar organiseert Vogelbescherming vaarexcursies rond de verschillende thema’s uit de boeken met Marcel Boer als gids.

Op dinsdag 18 oktober om 20.00 uur komt hij in de Natuurloods in Purmerend vertellen over twee boeken die hij heeft geschreven:

Vogelfamilies van Nederland

62 families met 264 Nederlandse vogelsoorten worden in dit boek volgens de nieuwste indeling van de I.O.C. World Bird List van 2021 beschreven. Als je de familie van een vogel kent, is het daarna ook makkelijker om de soort te herkennen. Aan de hand van familiekenmerken en unieke soorteigenschappen maakt dit boek je wegwijs in de vogelwereld. Het leert je op een andere manier naar vogels kijken en is daarmee een belangrijke aanvulling op bestaande vogelgidsen. Interessant voor beginnende en gevorderde vogelaars.

Wat maakt vogels zo interessant?
In dit boek wordt de bijzondere leefwijze van vogels beschreven. Hoe zijn ze ontstaan? Hoe kan een vogel vliegen? Waarom zijn er zoveel soorten? Welke vogels zingen en welke niet? En waarom zingen ze? Hebben vogels emoties en zelfbewustzijn? Het hoe, wat en waarom over vliegen, zintuigen, gedrag, zang, foerageren, leefgebieden, de vogeltrek en de voortplanting is wat vogels zo interessant maakt. Interessant voor volkomen leken als doorgewinterde vogelaars.

De boeken kunnen na de presentatie aangekocht en gesigneerd worden. De opbrengst is voor Vogelbescherming Nederland.

Wilt u de lezing bijwonen? Mail dan naar nancy.ivn.w@gmail.com
Adres Natuurloods IVN Waterland: Trimpad 6, Purmerend

Algemene informatie

dinsdag 18 oktober 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Natuurlods
Trimpad 6
Purmerend
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image