Waterland
Vogels
Op
dinsdag14nov201719:30

Help vogels de winter door

Een IVN-workshop en info-avond over het voeren van vogels in de winter

Dinsdag 14 november 2017, 19.30 uur

Wijkplein Where, keukenstudio van gebouw Triton, Purmerend.

Als het in het najaar kouder wordt, krijgen onze vogels het moeilijker. Er is gewoonweg minder voedsel voor hen beschikbaar, terwijl hun verbranding meer energie vraagt bij lage temperaturen. Door de kortere daglengte hebben ze ook minder tijd om eten te zoeken. En bij sneeuw en ijs worden de laatste voedselbronnen voor hen vaak onbereikbaar.

Gelukkig zijn er duizenden mensen, die hen in deze donkere maanden de winter doorhelpen. In tuincentra en supermarkten is daarvoor van alles te koop. Veel mensen weten echter niet goed, hoe, waar en wanneer ze precies moeten bijvoeren. Hoe zorg je, dat de vogels in je tuin veilig zijn? Welk voer en welke voermiddelen zijn het beste voor de diverse vogelsoorten? Hoe maak je de inrichting van je tuin vogelvriendelijk? En kunnen we ook iets doen voor de watervogels, als sloten en plassen dichtvriezen?

En hoe maak je zelf een voedselrijk en gezond vogelmenu?

IVN Waterland kan op deze en andere vragen antwoord geven. Door middel van o.a. dia’s, tips en materiaal voor wintervoedering worden de deelnemers geïnformeerd. En we starten heel praktisch met het maken van een vogeltaart. Deze kan na afloop mee naar huis worden genomen.

De kosten zijn € 3,50 per persoon.

Voor meer informatie en aanmelden:

Theo de Wit, 0299-673261

Algemene informatie

dinsdag 14 november 2017 - 19:30
Locatie: 
Wijkplein Where
Triton 73
Purmerend
Nederland
Contactpersoon: 
Theo de Wit
Google Maps image