Waterland
Bomen & Struiken
Op
zondag21jan201814:00

Fruitbomen snoeien, hoe doe je dat?

Vruchtbomen en hoogstamboomgaarden zijn karakteristieke elementen in het landschap. 

Denk maar eens aan sfeervolle boerenboomgaarden, een stijlvolle fruittuin bij een historische binnenplaats of een bloeiende solitaire fruitboom. 

De diversiteit aan fruitrassen is bijzonder groot en sommige zijn kenmerkend voor de eigen streek. Niets is zo leuk als fruit uit je eigen tuin, zelfs in een kleine tuin is wel een plekje te vinden voor een fruitboom. 

Maar fruitbomen vragen ook onderhoud, ze moeten worden gesnoeid maar hoe doe je dat?


Bomenspecialist Johan Berger, natuurgids bij IVN-Waterland vertelt er zondag 21 januari alles over. 

Er wordt onder andere aandacht besteed aan de biologie van de fruitbomen, de verschillende snoeivormen, het evenwicht tussen groei en vruchtbaarheid en het benodigde gereedschap. 

Ook wordt een kleine wandeling gemaakt langs oude en nieuwe fruitbomen om in de praktijk te zien welke takken je wel of niet moet snoeien en waarom. 

Deze middag is bedoeld voor eigenaren, mensen die van plan zijn om een fruitboom te planten en andere belangstellenden die de basis van het snoeien willen leren.

Er wordt om 14.00 uur gestart aan de Kanaalweg 21 in Landsmeer. De middag is gratis voor IVN-leden, niet leden betalen 2,50 euro. Honden zijn niet toegestaan. 

Geadviseerd wordt om goed schoeisel en warme kleding aan te trekken. Voor aanmelden of meer informatie tanjaverbij@kpnmail.nl of 06-38709317 (bij voorkeur  per Whatsapp)

Algemene informatie

zondag 21 januari 2018 - 14:00
Locatie: 
Kanaaldijk 21
Landsmeer
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image