Waterland
Vogels
Vanaf
maandag12mrt201820:00

De cursus vogelherkenning zit vol

U kunt zich niet meer opgeven

cursus vogelherkenningNa een zeer geslaagde en volle cursus Vogelherkenning van vorig voorjaar gaat de vogelwerkgroep Waterland dit jaar in herhaling met deze cursus Vogelherkenning. De cursus is bedoeld voor mensen, die graag willen weten welke vogel ze horen en zien en voor beginnende vogelaars, die hun kennis willen verdiepen.

gruttoIn 4 cursusavonden (12 maart; 19 maart, 09 april en 16 april(allen een maandag, let op: niet aaneengesloten), aanvang: 20:00 uur – ongeveer 22:00 uur) maken de deelnemers kennis met een groot aantal vogels, zoals die in onze regio voorkomen. Denk aan Tuin- en parkvogels, Weidevogels, Watervogels en vogels die kenmerkend zijn voor onze regio. Herkenning gebeurt niet alleen Bruine kiekendiefop hoe zien de vogels eruit zien, maar ook bijvoorbeeld op zang. Bovendien wordt er op elke cursusavond ook aandacht besteed aan meer algemene zaken, die voor het vogelkijken van groot belang zijn. Denk aan het gebruik van verrekijker en bijvoorbeeld vogelgidsen.

De cursusavonden zullen worden gegeven in De Singel (Burg. Versteeghsingel 5b) te Edam.

Behalve de cursusavonden gaan we uiteraard ook naar buiten om de kennis in de praktijk te brengen. Op zondag 25 maart en op zondag 22 april gaan we op excursie. Details worden tijdens de cursus bekend gemaakt.

Voorkennis is niet vereist, wel enthousiasme en leergierigheid.

Kosten: leden en donateurs van IVN Waterland betalen 20 euro voor de gehele cursus, inclusief een naslagwerk. Voor niet-leden geldt een prijs van 35 euro.

Gepast en contant te voldoen op de eerste cursusavond, pinnen helaas niet mogelijk.

Opgave: het is verplicht u voor deze cursus aan te melden, want het aantal plaatsen is beperkt!

Opgeven en informatie bij Sjoerd Feitz (tel: 0299-422138 (19:00 – 21:30), sjoerd.ivn.w@gmail.com).

Algemene informatie

maandag 12 maart 2018 - 20:00 tot zondag 22 april 2018 - 10:00
Locatie: 
De Singel
Burg. Versteeghsingel 5b
Edam
Nederland
Contactpersoon: 
Sjoerd Feitz
Google Maps image