Waterland
Vogels
Vanaf
maandag13mrt201720:00

Cursus Vogelherkenning

De Cursus zit vol

IVN Waterland organiseert in maart en april een cursus Vogelherkenning. Deze cursus is bedoeld voor mensen, die graag meer willen weten welke vogels ze horen en zien maar ook voor de wat meer ervaren vogelaars, die hun kennis willen verdiepen.

In 4 cursusavonden van ongeveer 2 uur (13 maart; 20 maart, 27 maart en 3 april; aanvang 20:00 uur) maken de deelnemers kennis met een groot aantal vogels, zoals die in onze regio voorkomen. Denk aan Tuin- en parkvogels, Weidevogels, Watervogels en Vogels van Waterland. Herkenning gebeurt niet alleen op voorkomen (hoe zien de vogels eruit en hoe zou je ze op uiterlijke kenmerken herkennen?), maar ook op zang. Bovendien wordt er op elke cursusavond ook aandacht besteed aan meer algemene zaken, die voor het vogelkijken van groot belang zijn. De cursusavonden zullen worden gegeven in Wijkplein Where, Triton 73 te Purmerend.

Naast de cursusavonden gaan we uiteraard ook naar buiten om de kennis in de praktijk te brengen. Op zondag 02 april en zondag 09 april gaan we op wandelexcursie. Details worden tijdens de cursus bekend gemaakt. 

Voorkennis is niet vereist, wel enthousiasme en leergierigheid.

Kosten: leden en donateurs van IVN Waterland betalen 20 euro voor de gehele cursus. Voor niet-leden geldt een prijs van 35 euro.

U kunt zich niet meer aanmelden, de cursus zit vol.

Algemene informatie

maandag 13 maart 2017 - 20:00 tot zondag 9 april 2017 - 15:00
Locatie: 
Wijkplein Where
Triton 73
1443 JE Purmerend
Nederland
Contactpersoon: 
Sjoerd Feitz
Google Maps image