Waterland
Insecten
Vanaf
maandag08apr201920:00

Cursus insecten en spinnen

De kleinste dieren uit het dierenrijk, maar je komt ze wel overal tegen. Insecten en spinnen zijn ook goed te benaderen en van dichtbij te bekijken. Toch zijn insecten en spinnen vaak nog onbekend en worden ze als eng en vies beschouwd. Als je echter wat meer weet van insecten en spinnen blijken het juweeltjes van het dierenrijk te zijn met vaak hele mooie kleuren. Er zijn meer insecten en spinnen op de wereld dan welke diersoort ook.

 

Veel mensen denken dat een spin ook een insect is, maar in deze cursus vertellen we u het verschil tussen die twee diergroepen. Op de eerste avond gaan we ons bezighouden met insecten en dat zijn niet alleen kleine kruipertjes, maar ook een groot aantal mooi gekleurde vliegers. De tweede avond wordt besteed aan de spinnen en waarom die zo nuttig zijn voor ons. Op de derde avond gaan we wat vertellen over de bijen en zweefvliegen die ervoor zorgen dat wij ook te eten hebben.

De avonden zijn niet alleen om te luisteren naar wat wij vertellen, u gaat ook zelf aan de slag. In de cursus zitten ook twee excursies waarin we op zoek gaan naar insecten en spinnen.

De theorieavonden worden gegeven op 8 april, 6 mei en 3 juni van 20:00 tot 22:00 uur. De exacte cursuslocatie wordt binnenkort vermeld.

De data voor de excursies wordt in de cursus bekend gemaakt, omdat deze afhankelijk zijn van het weer.

Kosten: voor IVN-leden en donateurs gratis, niet-leden betalen € 10,-.

Opgeven en meer informatie: Jan Rijnders:

jan@fotodigitaalonline.com

Algemene informatie

maandag 8 april 2019 - 20:00 tot maandag 3 juni 2019 - 22:00
Contactpersoon: