Walcheren
Voor IVN leden
woensdag09feb2022

‘Nieuw’ excursiegebied buitenplaats Overduin en Oranjebos

De excursie voor 9 April is vol.

We hebben erg leuk nieuws! We mogen een buitenplaats op Walcheren toevoegen als een ‘nieuw’ excursiegebied, namelijk buitenplaats Overduin en het aangrenzende Oranjebos in Oostkapelle.

De buitenplaats Overduin, aan de Koningin Emmaweg in Oostkapelle is één van de weinige Walcherse buitenplaatsen die nog zeer goed bewaard is gebleven. Aan de zuidkant van de weg bevinden zich de in oude luister herstelde gebouwen van deze buitenplaats en het historische park aangelegd in landschapsstijl. Aan de noordkant is het bij de buitenplaats behorende Oranjebos met prachtige, zeer oude bomen en de markante Prinsevijver: een restant van een oude kreek die naar het noorden in de zee uitstroomde. Samen bezitten ze een unieke natuur en vertegenwoordigen ze een bijzondere cultuur- en historische waarde voor/van Walcheren.

Gidsen Johan Antheunisse en Christien Labruijère zijn na de ledenbijeenkomst voortvarend aan de slag gegaan met het idee om hier een excursie te gaan organiseren. Met toestemming van de rentmeester van Overduin zullen Christien en Johan er in 2022 verschillende excursies onder de titel “Natuur en een vleugje Oranjecultuur” verzorgen, waarvan de eerste op zaterdag 9 april exclusief voor leden van IVN Walcheren. Ook hiervoor kunt u zich al aanmelden, maar wees snel want het aantal deelnemers is ook hier beperkt. Mocht 9 april niet lukken, dan kunt u de andere excursiedata in het programma terugvinden.

 

Leden kunnen zich aanmelden via activiteiten@ivnwalcheren.nl