Nazomerlicht

Wandeling op Landgoed Ter Hooge

Landgoed Ter Hooge is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19e eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Het huidige kasteel dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 15de eeuw is gebouwd. Een aantal jaren geleden is het gebied uitgebreid met schrale weitjes afgezet met o.a. Zeeuwse hagen.

Elke maand is er een ander thema. Kijk altijd voor de laatste info op de website of facebook:

Zaterdag 23 september 14:00 : “Nazomerlicht”

De natuur is op haar hoogtepunt. Alles is vol en veel. De bloeiende honingboom bij de vijver en de zilverlindes achter het kasteel beginnen te bloeien en verspreiden zoete geuren. Bijen en andere insecten zorgen voor een waar zoemkoor.

Nog even genieten van de nabloei van sommige bomen en planten. Ook deze fase kent mooie taferelen. Vlinders op zoek naar nectar. De struiken van de Zeeuwse haag (o.a. meidoorn, Gelderse roos, braam) zitten al vol met bessen. Het zachte nazomerlicht zet het bos in een mooie gloed.

Als je heel rustig en voorzichtig bent is er misschien een ree te zien. In deze periode zijn ze bronstig en dat maakt ze iets minder schuw dan anders.

Kasteel Ter Hooge
Waar
Parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij “Pitteperk”
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Voor volwassenen € 3,00; kinderen tot 12 jaar € 1,50. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Graag ter plekke gepast contant betalen aan de gids.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina