Walcheren
Schone Rivieren
Op
zaterdag25sep202110:30

Schone Rivieren Expeditie

langs de Westerschelde bij Fort Rammekens

Aan de oever van de Westerschelde, op een plek waar de natuur, industrie en geschiedenis samenkomen, organiseert het IVN Walcheren op zaterdag 25 september een “Schone Rivieren Expeditie”. Aan de hand van allerlei natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsels en vondsten nemen we een kijkje in de dynamische wereld van deze rivier. De gids neemt je mee in de historie van de Westerschelde, haar natuurlijk omgeving, maar ook de (plastic) vervuiling zal zeker aan bod komen. Er zullen materialen beschikbaar zijn om de vondsten beter te bekijken en in geval van afval ook op te ruimen.

De expeditie start om 10:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de dijk voorbij Fort Rammekens; duur ongeveer 1,5 tot 2 uur. Laarzen of stevige schoenen en een verrekijker is aan te raden. Deze excursie is ook heel geschikt voor kinderen.

Graag vooraf gepast betalen aan de gids: volwassenen 3 euro, kinderen van 6 t/m 12 jaar 1,50, IVN-leden en kinderen tot 6 jaar gratis. Aanmelden voor de excursie is noodzakelijk via een email naar activiteiten@ivnwalcheren.nl. Aanmelden tot uiterlijk 24 september. Er kunnen maximaal 15 deelnemers mee.

 

Algemene informatie

zaterdag 25 september 2021 - 10:30
Locatie: 
Stukje verder dan de P-plaats bij Rammekens
Schorepolderweg 0
Ritthem
Nederland
Google Maps image