Walcheren
Landschap
Op
zaterdag30nov201910:00

Rondleiding in buitenplaats Ter Hooge

Thema: Winterse rust

In 2017 is IVN Walcheren gestart met met rondleidingen in de buitenplaats Ter Hooge.

 Buitenplaats Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg. Het huidige kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 13de eeuw is gebouwd. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge.

De buitenplaats is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19de eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Die stijl is herkenbaar aan mooie meanderende waterpartijen, hier en daar licht geaccidenteerd terrein, romantische slingerpaadjes en mooi zichtlijnen vanuit het kasteel. Daarvóór was de aanleg volgens de streng barokke stijl.

In 2003 zijn in de omliggende landerijen o.a. Zeeuwse hagen, drinkpoelen en solitairen aangebracht naar vooroorlogs heggenlandschap: de zogenaamde Tuin van Zeeland, een aanwinst die je bij andere toegankelijke park/bosgebieden niet snel vindt.

Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij “Pitteperk”.

 Deelname is voor IVN-leden gratis. Niet-leden betalen € 3.00 aan de gids, bij voorkeur gepast. Vooraf opgeven is niet noodzakelijk.

Algemene informatie

zaterdag 30 november 2019 - 10:00
Contactpersoon: