Walcheren
Bloemen & Planten
Vanaf
dinsdag03mrt202019:30

Hoe leuk is gras?

Hoe leuk moet je over gras vertellen om mensen er enthousiast voor te maken. Ook al hebben we er allemaal wel eens kennis mee gemaakt, het blijft toch een beetje onbemind. Gras is ook niet bepaald een opvallende kleurrijke bloeier zoals bijvoorbeeld de orchideeën familie. Toch wanneer je er een beetje in verdiept, is gras zeker de moeite waard om er eens meer over te weten.

Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan want om grassoorten te onderscheiden, moet je er ontzettend veel naar kijken en dan blijkt het soms nog een teleurstelling te zijn om de soorten uit elkaar te houden. Grassen komen net als orchideeën over de hele wereld voor en ieder gebied heeft zijn eigen soorten. De grassenfamilie biedt veel meer dan je zou verwachten en gelukkig bezitten we er nogal wat van en kunnen niet zonder.

Wil je wat meer over Walcherse grassen te weten komen? Hoe ze bloeien? Waar ze groeien en hoe de verschillende soorten herkenbaar zijn? ‘Laat er dan geen gras over groeien’ en houd uw agenda vrij om deel te nemen aan de uitleg en presentatie over grassen. Deze lezingen zijn voor iedere natuurliefhebber en verwacht niet dat het een al te technische plantkundige uitleg wordt (hoewel?) maar meer ‘luchtige verhalen’ met beeld.

De lezingen vinden plaats op de dinsdagavonden 3 maart en 7 april, aanvang 19.30 uur in wijkcentrum Hof van Buren, Oranjelaan 17 in Middelburg door Johan Antheunisse. De locatie van de buitenactiviteit op zaterdagochtend 2 mei, aanvang 10.00 uur wordt tijdens de tweede lezing bekend gemaakt.

De lezingen zelf zijn kosteloos. Voor koffie en thee wordt tijdens beide lezingen een vrijwillige bijdrage gevraagd. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Dus laat je zelf eens verrassen door de mooie wereld van de grassen!

Algemene informatie

dinsdag 3 maart 2020 - 19:30 tot zaterdag 2 mei 2020 - 10:00
Locatie: 
Wijkcentrum Hof van Buren
Oranjelaan 17
4332 VA Middelburg
Nederland
Google Maps image