Walcheren
Landschap
Op
zaterdag08okt202214:00

Herfst hangt in de lucht

Het kasteeltje in park Toorenvliedt dateert uit 1726.  Al wandelend door het park, dat eind 18e eeuw is aangelegd in de Engelse landschapsstijl, verwonderen we ons over de vele natuur- en cultuurwaarden van de buitenplaats. Wat is er in die 300 jaar gebeurd?  U kunt het zelf beleven samen met een natuurgids van IVN Walcheren die u veel kan vertellen over de natuur, de historie en de ontwikkelingen in het park.

Elke excursie wordt er een ander thema uitgelicht. Deze keer is het thema "Herfst hangt in de lucht"

De dagen worden korter. De zon krijgt steeds minder uren van de dag en schijnt zwakker. Bomen, planten en dieren bereiden zich voor op een ander seizoen. Paddenstoelen verschijnen en bladeren beginnen te verkleuren. De geur van vochtige aarde en het kruidige van afgevallen bladeren wisselen elkaar af. De herfst komt eraan!

Vertrekpunt is vanaf de vernieuwde ingang van het park aan de Koudekerkseweg bij het landingsmonument (Buffalo-voertuig); De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Deelnemen kost volwassenen € 3,00; kinderen tot 12 jaar € 1,50. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Graag ter plekke gepast contant betalen aan de gids. 

Algemene informatie

zaterdag 8 oktober 2022 - 14:00
Locatie: 
Zie vertrekpunt
Nederland
Extra Informatie: 

!!!!! Verplicht aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl
(er geldt een maximum aantal deelnemers) !!!!!