Walcheren
Landschap
Op
woensdag20apr202213:30

Excursie Moesbosch

Woensdag 20 April om 13:30

Op woensdag 20 april en zondag 1 mei organiseert IVN Walcheren een bijzondere rondleiding over de historische buitenplaats Moesbosch in Koudekerke. Het bij de buitenplaats behorende bos kleurt in deze tijd van het jaar helemaal wit door het beschermde plantje Daslook dat hier rijkelijk groeit en bloeit.

Deze buitenplaats staat voor het eerst op de kaart in 1750, maar het daar tegenover gelegen Der Boede bestond al in de 14e eeuw, in de vorm van een zogenaamde ridderhofstede.

De villa van Moesbosch werd sinds de 18e eeuw bewoond door de familie Van Doorn. Bij het landgoed horen ook een grafkelder en een koetshuis, beiden staan op de monumentenlijst. Het bos is een uniek gebied, dat gedeeltelijk in privébezit is en normaal gesproken gesloten is voor het publiek.

Wilt u eens wat meer weten over deze buitenplaats en alles wat er rondom groeit en bloeit, dan kunt u mee met een rondleiding door een IVN-natuurgids op één van de volgende data:

  • Woensdag 20 april om 13.30 uur
  • Zondag 1 mei om 13.30 uur

Vertrekpunt: ingang /oprit huis Moesbosch, Vlissingsestraat 28 in Koudekerke.

De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren.

Deelnemen kost volwassenen € 3,00; kinderen tot 12 jaar € 1,50. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Graag ter plekke gepast contant betalen aan de gids.

Vooraf aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl.

 

Algemene informatie

woensdag 20 april 2022 - 13:30
Locatie: 
Buitenplaats Moesbosch
Vlissingsestraat 28
4371 RE Koudekerke
Nederland
Extra Informatie: 

!!!!! Verplicht aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl
(er geldt een maximum aantal deelnemers) !!!!!

Google Maps image