Walcheren
Landschap
Op
woensdag29jun202210:00

De orchideeën van de Schotsman

29 Juni 2022 om 10:00

De Schotsman is een gebied met een rijke flora en fauna. Door de verschillende samenstellingen van de grond – van drassige veengrond tot zandgrond – is er het hele jaar door een grote verscheidenheid aan wilde planten te zien. Zo groeit er op de zanderige plaatsen bijvoorbeeld muurpeper (als je hieraan proeft, vergeet je het nooit meer), het duizendguldenkruid (hoe komt dit eigenlijk aan zijn naam?), maar ook de kleine ratelaar. In het voorjaar zingt de nachtegaal het hoogste lied in het natuurlijke en weelderige struikgewas zoals liguster, duindoorn en vlier.

Er komen in het hele gebied verschillende soorten orchideeën voor, een bijzondere plantenfamilie die er vreemde gewoonten op nahoudt. Vooral in de maanden juni en juli zijn ze volop aanwezig. Wat later bloeit ook de parnassia; een beschermd plantje dat vaak samen met orchideeën groeit. Op de nattere plaatsen zijn flinke kussens van spagnum-mos te bewonderen en zelfs zonnedauw, een vleesetend plantje, groeit er naast de echte koekoeksbloem.

Wilt u de orchideeën en de bijzondere planten van de Schotsman ook eens bekijken, ga dan mee met een excursie o.l.v. een IVN-natuurgids op één van de volgende data:

  • Woensdag 29 juni om 10:00 uur
  • Woensdag 13 juli om 14:00 uur

Vertrekpunt: Parkeerplaats surfschool (bij de laatste overgang naar het strand) aan de Parallelweg van de Oost-Westweg (Veerse dam). Let op: betaald parkeren.

Deelnemen kost voor volwassenen € 3,00; kinderen tot 12 jaar € 1,50. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Graag ter plekke gepast contant betalen aan de gids.

Algemene informatie

woensdag 29 juni 2022 - 10:00
Locatie: 
Zie Vertrekpunt
Extra Informatie: 

!!!!! Verplicht aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl
(er geldt een maximum aantal deelnemers) !!!!!

Google Maps image