Walcheren
Bomen & Struiken
Op
zaterdag21mei202210:00

Bloeiende bomen

Landgoed Ter Hooge is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19e eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Het huidige kasteel dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 15de eeuw is gebouwd. Een aantal jaren geleden is het gebied uitgebreid met schrale weitjes afgezet met o.a. Zeeuwse hagen. 

Elke maand is er een ander thema. De komende wandelingen zijn gepland op de volgende data. Kijk altijd voor de laatste info op de website of facebook.

Mei is een prachtige maand om door het parkbos te wandelen. Alles staat fris in het blad en verschillende planten en bomen bloeien. De kans is groot dat de zakdoeken- of vaantjesboom bloeit met zijn opmerkelijke schutbladen die aan zakdoekjes doen denken. De grote kastanje met de zeven stammen - de enige overgebleven boom na de inundatie - zal nog zijn mooie kaarsen tonen. 

Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij “Pitteperk”.

Deelnemen kost volwassenen € 3,00; kinderen tot 12 jaar € 1,50. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Graag ter plekke gepast contant betalen aan de gids. Vooraf verplicht aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl (er geldt een maximum aantal deelnemers).

Algemene informatie

zaterdag 21 mei 2022 - 10:00
Extra Informatie: 

!!!!! Verplicht aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl
(er geldt een maximum aantal deelnemers) !!!!!