woensdag 27 september 2023 lezing Peter Twisk over EGELS

Wordt Vught de egel-vriendelijkste gemeente van Nederland?

Ziet u ook zo weinig egels, tegenwoordig? Scharrelend in uw eigen tuin, of desnoods platgereden langs de weg? Dat klopt. Er zijn steeds minder egels om in uw tuin te scharrelen of om platgereden te worden. Het gaat namelijk slecht met de egels. De Zoogdierenvereniging heeft hier onderzoek naar gedaan. De afgelopen 25 jaar is het aantal egels in ons land met ongeveer 75 procent afgenomen. Oorzaken zijn: steeds meer bebouwing en verkeersdrukte, droogte en achteruitgang van de natuurlijke omgeving, waardoor er steeds minder insecten zijn. De egels verhongeren dus. En laten we het dodelijke effect van de robotmaaiers niet vergeten.

Er is ook goed nieuws. Als burgers kunnen we zelf veel doen om de egels een handje te helpen. En dat kan al in uw eigen tuin. Sterker, de egels worden voor hun overleven steeds meer afhankelijk van particuliere tuinen. Het eerste en makkelijkste wat u kunt doen, is een bakje drinkwater neerzetten. Vooral geen melk, daar worden ze ziek van. Ook kunt u zelf een egelhuisje bouwen.
Daarover en over wat u nog meer kunt doen gaat de avond.
IVN/NMVught organiseert deze avond, in samenwerking met KANT, op woensdagavond 27 september in het gebouw van de Jeugdnatuurwacht.

Met veel plezier kondigen we aan dat Peter Twisk, zoogdier-deskundige, ons die avond uitgebreid zal bijpraten over de egelstand, en wat wij daar zelf aan kunnen doen. Als de egeltjes u aan het hart gaan, kunt u zich aanmelden via info@nmvught.nl , o.v.v. egellezing.

Woensdagavond 27 september 2023
Locatie: Jeugdnatuurwacht, Peellandstraat 1, Vught
Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage ter plekke kan worden gedoneerd via QR-code.

27 september 2023 - 19:30
Wanneer
woensdag 27 september 2023
19:30 tot 21:30
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 30
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina