Over Voorne Putten Rozenburg

IVN Natuureducatie
IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid ) is een landelijke vereniging van vrijwilligers (ruim 26.000 leden, georganiseerd in ongeveer 170 afdelingen) die wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Overal in het land zijn de vrijwilligers actief om aandacht, zorg en liefde voor de natuur uit te dragen. Wandelingen en vele andere activiteiten in de natuur worden vaak begeleid door natuurgidsen die door IVN zijn opgeleid.

IVN Voorne-Putten Rozenburg
Naast eigen IVN-excursies begeleiden onze natuurgidsen excursies op Voorne-Putten en Rozenburg voor onder meer het Zuid-Hollands Landschap en Natuurmonumenten.

Verder organiseert de afdeling regelmatig -vaak in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap- kindermiddagen met thema’s als waterdiertjes determineren, braakballen pluizen en strandjutten: ook de bekende ‘Duinendag’ valt hieronder.

Er zijn natuureducatieprogramma’s voor basisschoolklassen, onder meer op de Landtong Rozenburg. Met de zogenaamde Natuurkoffer brengen IVN-gidsen de natuur naar groepjes dementerende bejaarden.

Elke eerste zaterdag van de maand heeft de afdeling een interne excursie, hoofdzakelijk voor eigen leden, bedoeld om met elkaar de natuur te verkennen en beleven en kennis te delen. De afdeling Voorne-Putten Rozenburg telt ongeveer 130 leden.

IVN lid worden
Je kunt lid worden van IVN door je aan te melden bij Erik de Boer op erik.adeboer@outlook.com. Als lid ontvang je vier keer per jaar het landelijke blad Mens en Natuur en van tijd tot tijd de Nieuwsbrief van de afdeling. Je kunt deelnemen aan de gezamenlijke excursies op de eerste zaterdag van de maand en de thema-avonden (maaltijd, presentaties, etc.) die regelmatig gehouden worden. De contributie voor 2021 bedraagt € 19,00 (huisgenootleden € 4,50).