Oproep IVN’ers in Nissewaard

Voorne Putten Rozenburg 10 november 2022

Woon je in Nissewaard? Lees dan deze oproep van Carla van Rooij. Zij zoekt enthousiaste IVN’ers die mee willen helpen aan natuureducatie vanuit een nieuwe locatie in de Wolvenpolder:

Van IVN-Voorne Putten Rozenburg is de P al jaren slechts  een klein p-tje. Hier wil ik graag verandering in brengen. IVN heeft een aantal (slapende) leden in Nissewaard. Ik heb van IVN-ers uit Nissewaard  (waaronder ik zelf) begrepen dat, bij activiteiten georganiseerd vanuit Tenellaplas, de afstand soms een drempel vormt.

Ik zou het  fijn vinden om IVN-activiteiten te kunnen organiseren vanuit een vaste accommodatie gelegen aan een park of natuurgebied in de directe omgeving van Nissewaard. De gemeente heeft nergens zo’n accommodatie beschikbaar. Toch heb ik een geschikte (particuliere) accommodatie gevonden. De locatie is gevonden bij boerderij de Wolvenstee, centraal gelegen aan de Wolvenpolder, Willemspolder en de Uitwaayer. Ideaal dus! Ook komt er bij de stee een kleinschalige horecagelegenheid (terras) voor recreatieve passanten.

Op dit moment is in de Wolvenstee een lokaal in aanbouw. De boer en eigenaar, Evert Kranenburg (en zijn gezin), wil het lokaal gaan gebruiken als agrarisch informatiecentrum en vergaderruimte. Evert verwelkomt ook graag de natuureducatieve activiteiten van IVN in het lokaal.

De IVN-activiteiten kunnen bestaan uit excursies, kindermiddagen en korte cursussen. De volgende stap is het vormen van een IVN team Nissewaard, want ik kan dit niet alleen en samen is altijd leuker. Vandaar deze oproep.
Word je hier net zo enthousiast van als ik en lijkt het je leuk om in het organisatieteam te komen, geef je dan nu op. Ook als je alleen maar af en toe aan een activiteit wil meewerken, of af en toe een excursie wil leiden, ben je van harte welkom.

Stuur een mail naar:
Carlaverheij57@gmail.com

Ik hoop op veel enthousiaste reacties, want hoe meer zielen…….
Mocht je eerst liever wat mondelinge informatie willen, bel me gerust.

Met vriendelijke groet,
Carla van Rooij
Tel: 0622114839

Deel deze pagina