Op ontdekkingstocht langs het Haringvliet

Op ontdekkingstocht langs het Haringvliet

Voorne Putten Rozenburg 24 juni 2022

De afgelopen weken hebben vele leerlingen van basisscholen in Hellevoetsluis en op Goeree Overflakkee deelgenomen aan ontdekkingstochten in de natuur langs het Haringvliet.  Ark Natuurontwikkeling heeft vanuit het Droomfonds hiervoor een bijdrage gekregen en een 14-tal vrijwilligers betrokken om dit project voort te zetten. Een van deze mensen is IVN natuurgids Hennie Wiersma: “Het is ontzettend belangrijk, dat de kinderen al op jonge leeftijd kunnen ervaren hoe fijn het in de natuur is. Op deze manier nemen we ze bij de hand en zien zij dat vlak bij huis ontzettend mooie dingen te ontdekken zijn.”

Het gebied dat Ark hiervoor uitgekozen heeft is het strandje nabij het Quakgors, waar kleine baaien zijn en kinderen zowel in de duinen als in de bomen zich kunnen uitleven. Maar vooral ook op zoek gaan: visjes vangen, insecten bekijken onder de loep, planten en vogels ontdekken. Een kunstwerk maken van dingen die je met het strandjutten vindt en van de mooiste schelpen.  Naast de hoop, dat door de opening van de kier in de Haringvlietdam, misschien de Steur onze wateren weer binnen zwemt, biedt het Haringvliet voor jong en oud en fantastische uitlaatklep. Voor sommige kinderen en ouders een nieuwe belevenis. Met dank aan de ouders, die zijn meegegaan, want zonder hulp gaat het niet.
IVN Voorne-Putten Rozenburg zal de vanaf nu het stokje van ARK overnemen en na de zomer een vervolg geven aan deze mooie activiteit.

Haringvliet ProjectHaringvliet Project

Deel deze pagina