Nieuwe wandelroute in Hellevoetsluis

Nieuwe wandelroute in Hellevoetsluis

Voorne Putten Rozenburg 26 juni 2022

‘Het geheim van het Haringvliet’

Er is weer een nieuwe route op Voorne-Putten beschikbaar in de IVN Route app. In samenwerking met camping ’t Weergors en Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis heeft afdeling IVN Voorne-Putten Rozenburg een mooie wandeling in en rondom de vestingwerken van Hellevoetsluis uitgezet. Deze route is te downloaden in de IVN Route app.

Loop over de oude vestingwallen met hun karakteristieke vormen, geniet van het groen en kom van alles te weten over de rijke maritieme historie van Hellevoetsluis. 

knotwilgen droogdok

Parallel aan deze IVN Route app wandeling loopt een natuur-opdrachtentocht voor jeugd vanaf 7 jaar met de spannende titel ‘Het Geheim van het Haringvliet’.

Terwijl de kinderen opdrachten uitvoeren en op zoek gaan naar letters die een geheim ontsluieren, geeft de IVN route app de begeleiders tijdens de wandeling extra informatie over de historie van Hellevoetsluis als vestinghaven en de natuur op en rond de vestingwallen.

Natuurlijk is de wandeling ook los van de kinderroute zeer de moeite waard.

De wandeling start bij Camping ’t Weergors, dat is handig voor degenen die kinderen begeleiden bij het zoeken naar ‘Het Geheim van het Haringvliet’, maar voor enkel de wandeling kun je op elk punt van de route instappen.

Het vouwblad voor de kinderen waarin de route en opdrachten staan, is te verkrijgen bij Camping ’t Weergors, Bezoek Hellevoetsluis, De Buffel, Fortresse Holland (Droogdok) en Stichting Verdedigingswerken.

logo geheim haringvliet standbeeld steur

(Voor jongere kinderen loopt over camping ’t Weergors het al langer bestaande Boer Wout Natuurpad, ook aan dit pad is een wandeling met informatie voor volwassenen gekoppeld, eveneens te vinden in de IVN Route app).

Deel deze pagina