Voorne Putten Rozenburg
Duurzaamheid
donderdag07mrt2019

Beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!

Berlijn 6 maart 2019 - Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duivenland en Veere zijn op de ITB, de grootste recreatiebeurs ter wereld in Berlijn, verkozen tot de beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!

Deze natuurgebieden in de Nederlandse Delta zetten zich samen met de natuurbeheerders in op het behoud van flora en fauna. Natuurontwikkeling en het op een gepaste manier beleefbaar maken van natuur is daarbij erg belangrijk. Diverse gebieden hebben de Natura 2000 status.

Westvoorne grenst aan de Tweede Maasvlakte en de monding van het Haringvliet. De stranden, het Voornes Duin en de bossen zorgen voor een diversiteit aan natuurgebieden. Er is veel geïnvesteerd in het verhogen van de natuurlijke en recreatieve waarden van het bijzondere kust- en duingebied. Door infrastructurele maatregelen zijn de leefgebieden van dieren uitgebreid.

Volgens de jury kenmerkt deze Nederlandse delta zich door uitzonderlijke natuurgebieden, waar zeehonden, bruinvissen, herten, flamingo's en andere bijzondere vogels te vinden zijn. Verder staan de gebieden bekend om hun bijzonder schone zwemwater. Deze gebieden blinken volgens de jury uit in duurzaamheid en ontvingen al eerder een QualityCoast Award.

De zogenoemde QualityCoast Awards is een initiatief van de Europese Unie. Met dit programma willen de EU kustgemeenten in Europa duurzamer en milieuvriendelijker maken.